Langkau ke kandungan utama

SPA

http://www.spa.gov.my/web/guest/deskripsi-tugas/diploma

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Apabila buku ASB hilang

Assalamualaikum..


 16,17/3/2015 aku menghilang... bukan menghilang sebenarnya, zu bercuti sambil menguruskan suatu urusan yang penting

Bagi zu ianya takde la penting sangat.. tapi bagi orang yang kisah akan masa depan zu, diorang sunggu risau dan ambil berat.

Kisahnya apabila pencuri masuk rumah. Baca kisahnya di >>SINI<< Dia ambil curi dompet zu. Zu ingatkan hanya duit je yang hilang, rupa-rupanya dua hari lepas kejadian zu baru perasaan yang dalam dompet tu ada buku bank ASB. Sebelum tu, zu ada tanya abang zu ada tak buku bank ASB dekat kampung.

Jawapannya agak mengecewakan zu. ‘Takde...’

So, zu minta kebenaraan Jia untuk balik. Untuk menyelesaikan masalah buku bank ASB. Actually sebelum minta kebenaran Jia, aku dah search internet macam mana nak settle kan problem ini.

Zu sebenarnya tak risau apa. Cuma orang yang dekat dengan zu yang sibuk.

Lepas tahu yang buku bank hilang, zu ajak tika dan jia ke pejabat pos manjung. Dekat-dekat dengan terminal bas. Zu tanya dekat akak di k…

Bonia New Collection 2016

Assalamualaikum
Wanita sememangnya tak lari daripada mengenakan aksesori.  Terutamanya tudung,rantai,gelang, dan beg tangan. Dengan beg tangan yang tampak eksklusif, menarik, dan cantik keyakinan wanita akan meningkat. Jadi senyuman mereka akan terserlah….. 
=)     =)     =)
Ok… ok …pelik pulak  ><  Hari ni zu akan kongsikan tentang sebuah beg tangan berjenama antarabangsa. Iaitu…………..
BONIA!!!










Mesti ramai yang menjangka bahawa Bonia merupakan jenama beg tangan yang berasal dari luar negara. Namun, fakta yang sebenar mengenai jenama hebat ini adalah Ia merupakan sebuah jenama tempatan (Malaysia) yang telah ditubuhkan sejak tahun 1974 lagi. Sehingga hari ini, Bonia dikenali sebagai sebuah jenama beg tangan yang standing dengan jenama beg tangan antarabangsa yang lain.

Jom support barangan buatan Malaysia ...!

Mempunyai lebih daripada 70 buah butik di seluruh Asia, Bonia amat komited menghasilkan koleksi beg tangan wanita yang amat berkualiti dan trendi. Bukan sahaja beg tangan wanita, …

Channel Telegram yang bermanfaat!

Assalamualaikum


Channel tu bukan jenama beg ke apa.. tapi channel yg zu maksudkan ialah channel Telegram. Bagi korang yang ada telegram boleh la join channel ni. Channel ni ala-ala group WhatApps  tapi kita jadi penonton sahaja. Takleh nak balas ke apa. Macam tengok tv.





Antara Channel Telegram  yang bermanfaat dan berhikmah
1.@Tarbiah Sentap Channel ni time zu masuk ada dlm berapa ratus members kott.. sekarang dah 50k… bayang kan… betapa hebatnya geng TS ni. Zu sebelum ni memang suka diorg. Lepas  buat telegram lagi la bahagia sekejap sebab… takde la nak buka fb tengok post diorg yg sentap2. Yang dipost kebanyakannya tentang islam.
telegram.me/tarbiahsentap

2.Kak Hassanah Kak Hassanah ni zu kenal dalam tahun lepas. Hujung tahun. In school holiday. This channel is good. She is Hensih Muslimah writer. She share a lot of ibrah and tips. This channel was awesome because of its writer…  ^^ So, bagi zu yang tak pernah baca HM, zu rasa post2 akak ni best.
Henshin Muslimah…..FROM JAHILIAH TO JANNAH.…