Latihan Separa Perubatan Bertaraf Diploma

Assalamualaikum dan salam sejahtera.



Jom kita semak peperiksaan online bagi memasuki perkhidmatan awam. Sebenarnya ini untuk memasuki latihan separa perubatan. Lepas exam ni ada peringkat yang seterusnya iaitu interview (iv).








Alkisahnya...

Semalam kan, zu dapat mesej. Bukan dari someone special. Tapi dari SPA.





Rasa macam seronok pun ada. Dulu kemku dapat iv je. Takde online exam macam ni.
Tapi dia dapat iv untuk nurse from SPA. Masa tu tengah form 6, memang tak lah dapat.





Tapikan ada juga kawan form 6 yang dapat latihan separa perubatan. Tapi dia dari negeri lain. 

WhatApps dia semalam. Nak tanya pengalaman.




Sedih bila dia kata nak tolong. 



Ada juga BFF yang sedang baca blog saya ni. Blogger cute. Girl.
Jangan cemburu ya. Awak pun BFF saya.




Sebenarnya ada kawan zu, lelaki, kawan form 6. Kelas lain. Tapi ada share pengalaman temuduga. Sekarang dia sem 2 dah.  Dapat belajar untuk jadi MA kat Kedah.

Malu pula nak WhatApps dia. Huhu.




Tapi zu memang bersyukur sebab rezeki ni dari Allah. Tapi kita kena usaha juga. Antara penyebabnya juga adalah abang Aiman sebab tubuhkan Group SPA BRAVO di WhatApps.


Takde hebahan beliau. Takde lah zu ambil berat tentang benda ini dan isi.

Syukur sangat. 



Yang tak dapat exam online SPA jangan risau, intake jul ada. Isi jun nanti. 

Zu doakan korang berjaya ya.





Doakan zu dipermudahkan segala exam online dan temuduga.
Semoga lulus hendaknya.





Kalau nak masuk group SPA BRAVO, 

dm saya di instagram

@nurfarahzura

Bagi nama dan no. telefon. In sya allah zu minta abang Aiman masukkan.





p/s- anyone yang dapat? drop komen sikit. ^^



Cara download PDF senarai bidang UPU 2017


Assalamaulaikum semua



Hari ini zu nak ajar korang download pdf bidang yang terdapat di portal UPU.



Ok, mula-mula pergi ke






Akan muncul benda ini, tekan maklumat korang.



 




Jadi macam ini...









Scroll sampai bawah.




















Tekan butang Papar Keseluruhan & Cetak





Akan muncul satu pop-up macam ni






Scroll lagi ke bawah. Tekan cetak.





Akan muncul ini. Tekan button Save.





Satu pop-up ‘Save As’ akan muncul.






Pilih lah mana tempat nak letak PDF tu. Bagi nama lah. Senang nak cari nanti kos yang kita minta tu bidang apa.







Download lah semua bidang bagi memudahkan kita nanti.





Semoga bermanfaat.





Kisah UPU 2017

Assalamualaikum

Pada tanggal 6/2/2017, pembelian no. pin UPU telah dibuka











Ada 3 cara:

1. Beli di kuanter
2. Beli di mesin BSN
3. Beli di atas talian (mybsn)



Pagi tadi, lebih kurang jam 4 pagi, zu isi. Kemain dah UPU. Comel aje. 


Tapi tu lah. Dalam seminit dia log out secara automatik sekiranya kita tak usik apa-apa kat akaun permohonan UPU kita.




Doakan zu dapat pilih kos yang terbaik dan dapat sambung ke peringkat ijazah. Semoga korang berjaya juga!



p/s- zu ada group wasep untuk Sembang Sampai Muntah. Bincang tentang semua- upu, hobi, masak. Apa-apa ajelah benda nak sembang sembang.


Contact Me/ review

eatmakeread@yahoo.com