Segmen 12 Jam Bloglist #12 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Januari dan Februari 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 24 Disember 2014, iaitu tepat jam 10.30 pagi sehingga 10.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #12 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Disember 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

GA CUTI SEKOLAH by Asyu


Assalamualaikum

Bismillah.. GA pertama setelah exam (^_~)



Hadiah2 nya:

                 

bestkan gift dia? jom la join sebelm 10/12/14



Aku selepas SPM

Assalamualaikum




Dah lama xu x online. Semenjak sebelum SPM lagi. Busy semedang je sebelum exam. Dgn  bukunya. Alhamdulilah... semua dah abis. Lps ni perlu mama n abah berabis duit beli brg sklh kitaorg.. (^_~)


Skrg zu keje. Hehehe.. lps je abis exam last paper,  terus mama hntr pegi rumah mak cik. Suruh tolong berniaga. Mula2 tu penat gila .... lps tu  demam n selsema la pulak( nampak benor tak pernah buat keje). Tapi sekarang, zu dah terbiasa...

skrg ni tunggu result SPM sambil tolong mak cik berniaga benda atas tu. (Brooch)


semoga graf semua subjek SPM turun especially utk subjek addmath n account yg x berapa ku suka.. ok la bye bye.m mm

sebelum tu, mak cik zu ada share sesuatu utk org beli brg kita.. nanti 2 zu share.
ok la nanti pelanggan a.k.a pembeli   cabut pulak ..
assalamualaikum

 Masa ni la zu baca novel awesome kepunyaan sepupuku yg comel

Buat masa ni xu baru abis baca novel ni..

DR CINTA
CINTA KONTRAK .. NURUL AIN SYUHADA


Lepas ni nak buat review n sinopsis La!

Kata-kata Cikgu ku

Assalamualaikum.. SEMESRA

Tolong klik sini sekejap ...

 di entri ini zu akan senaraikan beberapa nasihat dan juga kata-kata yang menarik keluar daripada mulut cikgu ku yang comel ..

Cikgu:

EA-Cikgu Siti Hawa yang memikat
Alang-alang belajar biar dapat ijazah
Ada ilmu guna, jangan ikut cakap orang je
Kena tahu, kena faham, tahu guna. Kalau kaya tak guna kalau tak tahu uruskan duit!

SNS- Cikgu Rogayah yang sweet
orang yang paling bodoh di dunia ialah orang yang tidak tahu apa yang tidak diketahuinya

MT...- Tan Phik Fen
Sibuk-sibuk sekarang takpe, nanti lepas exam free sangat, nak buat apa? memancing? masa?
>>masa ni teacher suruh buat latihan addmath banyaak2 hohoho

PAI.. ustaz
kalau ada tetamu jangan duduk dalam bilik
jamban jangan menghadap kiblat
jangan ajar anak positif bila kita buat benda negatif
masa mengandung jangan lupa perbanyakkan membaca surah Al- Maryam
jangan bagi anak makan makanan dari sumber yang haram

kata-kata cikgu akan zu tambah lagi
dan
entri ini akan menjadi kenangan sewaktu zu dewasa kelak ^^

SPM is around the corner

Assalamualaikum


Kalau sebut je SPM, mesti ada yang kecut. Macam tu la juga kisahnya dengan zu. 3/1/2014 pelajar tingkatan 5 akan menghadapi peperiksaan awam yang bakal menentukan masa depan seseorang.


cikgu ada kata.. selesai je SPM, kehidupan yang sebenar bakal bermula.. hohoho.. takut mendengarnya


Blog ni pun dah berhabuk. Mungkin,  selama 3 bulan ni zu tak update kot. Tak sempat. Terlampau busy dengan sekolah. Maklum la cuti hampir sampai ke penghujungnya. Minggu cuti macam ni pun ada tuisyen..



Semalam tuisyen, hari ini pun ada tuisyen.
Markah trial macam mana? Kebanyakan markah belum dapat lagi.. tapi ada dua tiga subjek dah dapat. Ahamdulillah. Markah periksa takde la teruk. Biasaa-biasa je.


EA, SNS.. dah dapat markah ^^ mesti la gembira sebab subjek ni subjek yang paling ku gemo dari form4.. maaf  ya kepada subjek yang lain... bila dapat markah, senyum sampai ke telinga


Zu harap ~ zu dapat keputusan yang baik dalam SPM
Tolong doakan la ya..

May Allah  bless you ^^

Assalamualaikum.. bye2.. zu mau siapkan kerja sekolah :)

Kenapa jadi macam ni?

Zu bukak akaun 8Share dan keluar benda ni. Tak boleh log masuk..

Sorry, your account has been suspended.

kenapa boleh jadi macam tu. Tolong kawan blogger semua.

Kuih Bingka Tepung yang paling ekonomi

Assalamaulaikum

Pepagi bukak blog
Kali ni zu mahu kongsi resepi yang benar-benar mudah untuk dibuat dan sedap untuk dimakan

Petang semalam, seusai habis tuisyen Matematik, zu jenguk dapur. Zu perasan ada bekas tu atas dapur . Apalagi, lama tak masak kuih. Zu tengok le dalamnya kaler oren. Ingatkan kek. Rupanya bingka. Mula-mula tengok macam tak sedap. Bila dah potong, rasa dan telan. Fuh! sedap betul walaupun bahan yang diggunakan untuk membuatnya terlalu ekonomi !

Kuih Bingka Tepung

Sumber:  mama

Bahan -bahan yang diperlukan
3 cawan tepung gandum
1 1/2 cawan gula
4 cawan santan
pewarna

cara-cara 
1) campurkan tepung dan gula. Kacau sebati.
2) tambahkan santan sedikit-sedikit. Kacau sehingga gula larut sebati dengan adunan tersebut. Jika suka, letakkan pewarna. Tak letak pun cantik juga bingka tu.
3) masukkan ke dalam bekas atau acu kek chiffon (seperti dalam gambar diatas) dan bakar selama 30 minit atau sehingga masak. Suhu korang ejas sendiri sebab mama bakar atas dapur je. Kalau guna oven butterfly mungkin sama dengan cara mama zu buat tapi gunakan loyang yang tebal untuk mendapatkan kuih bingka yang sedap.

Selamat mencuba.

Senarai tempahan untuk Button Bandage

Assalamualaikum


Kelas

18 pcs

Persatuan Bahasa Melayu


Yang 13 org tu sama cuma tambah yang bawah ni.
5 orang.

Jumlahnya ialah 18 pcs ^^

Penolong setiausaha
Mohammad Israfil Bin Zulkifli

Ahli Jawatan Kuasa
Mohd Hafizi Bin Jamli

Ahli
Ahmad Ridhuwan Bin Rosli
Shahrizal Mustaffa Bin Sabaruddin
Zaid Farhan

Kelab Petanque


18 pelajar + 4 guru = 22 0rg

Khairool Izzuan Bin Zulkepli
Ain Amyra Bt. Mohd Adnan
Nor Nadirah Bt. Musaini
Nur Farah Zura Binti Basir
Nur Farah Huda Binti Basir
Nor Ziana Bt. Abu Hassan
Fatin Nur Shahira Bt. Sahar
Aziatul Uzaimah Bt. Hamdzah
Intan Nurul Adha Bt.  Rafitul Anuar
Noor Shazreena Maisarah Bt. Zulkifli
Nur Fatrah Bt. Radzuan
Nur Farliyana Bt. Badaruddin
Nur Izzati Bt. Kharul Zaman
Nur Rafizah Bt. Abdul Majid
Nurul Izzah Bt. Abdul Majid
Nor Fatini Bt. Ismail
M. Alif Amsyar Bin Mohamad Razak
Nur Amylia Bt. Mohd Adnan

Jom tempah dari kak Sara Huda



Sedih.. + gembira

Assalamualaikum



Hari ni rasa sedih bila kita nak buat sesuatu benda baik, orang tak sokong... dan zu rasa sedih bila kena format pendrive setelah beberapa kali klik. Tak boleh bukak. Jadi, semua benda dah abis~

Zu rasa gembira minggu ini juga sebab hadiah yang ditunggu2 sampai

^^

2 hari lepas (8/9/14) Hadiah dari kak Niesa Ahmad sampai..

semalam hadiah kak Irrayan sampai

Hadiah diorang semenangnya menarik hati

Comel komik tu tq kak Niesa
Ingatkan dpt pensil colour.. rupanya... tq kak irrayan

Jom pergi blog diorang...

p/s- exam SPM nak dekat arggh >-<
Lirik Lagu Berlian - Si Ratu Tega 

Dulu kamu bilang hanya akulah yg paling kau sayang
Dulu kau katakan akulah mahkota di hatimu
Setelah ku percaya semua yang kau katakan
Tetapi ternyata kau khianati cintaku

Sungguh sayang beribu kali sayang
Engkau bermain dila aku tak menyangka
Dasar tega engkau si ratu tega
Tega teganya tega kau hianati cinta

Dulu kamu bilang hanya akulah yg paling kau sayang
Dulu kau katakan akulah mahkota di hatimu
Setelah ku percaya smua yang kau katakan
Tetapi ternyata kau khianati cintaku

Sungguh sayang beribu kali sayang
Engkau bermain gila aku tak menyangka
Dasar tega engkau si ratu tega
Tega teganya tega kau khianati cinta

Dulu kamu bilang hanya akulah yg paling kau sayang
Dulu kau katakan akulah mahkota di hatimu
Setelah ku percaya smua yang kau katakan
Tetapi ternyata kau khianati cintaku

Sungguh sayang beribu kali sayang
Engkau bermain gila aku tak menyangka
Dasar tega engkau si ratu tega
Tega teganya tega kau khianati cinta

Sungguh sayang beribu kali sayang
Engkau bermain gila aku tak menyangka
Dasar tega engkau si ratu tega
Tega teganya tega kau khianati cinta

kain rentang





Peribahasa dalam buku teks ting.4 &5


Sumber: bmspm.net 

Senarai Peribahasa dalam Buku teks Tingkatan 4


1. Bulat air kerana pembetung, bulat manusia kerana muafakat
Maksud : Kata sepakat yang dicapai dalam mesyuarat.

2. Darah daging
Maksud : Anak dan saudara-mara daripada keturunan sendiri.

3. Berat sama dipikul, ringan sama dijinjing
Maksud : mengalami susah senang bersama-sama.

4. meninggi diri
Maksud : Sombong

5. bermuka dua
Maksud : Tidak jujur.

6 baik hati
Maksud : Bersikap baik dan penyayang (suka menolong).

7. tulang belakang
Maksud : Punca kekuatan/ orang harapan

8. bara yang digenggam biar sampai jadi arang
Maksud : Mengerjakan sesuatu yang sukar hendaklah sabar, sehingga mencapai kejayaan.

9. bagai kaca terhempas ke batu
Maksud : Sangat sedih atau kecewa.

10. melentur buluh biarlah dari rebungnya
Maksud : Mendidik anak biarlah sejak mereka kecil lagi.

11. duduk sama rendah, berdiri sama tinggi
Maksud : dua orang atau pihak yang sama darjat dalam adat

12. seperti lembu dicucuk hidung
Maksud : Orang yang selalu menurut kemahuan orang

13. yang berat sama dipikul, yang ringan sama dijinjing
Maksud : Bersama-sama menghadapi atau mengerjakan sesuatu.

14. dayung sudah di tangan, perahu sudah di air
Maksud : segala-gala yang dikehendaki sudah diperoleh.

15. terang hati
Maksud : Lekas pandai.

16. rendah hati
Maksud : Tidak sombong

17. murah hati
Maksud : Pemurah.

18. tak lapuk dek hujan, tak lekang dek panas
Maksud : Adat yang tidak berubah; sesuatu yang tetap utuh.

19. Tangan kosong
Maksud : Hampa.




Senarai Peribahasa dalam Buku teks Tingkatan 5



1. lintah darat
Maksud : Peniaga yang mengambil keuntungan yang terlalu tinggi.

2. bagai aur dengan tebing
Maksud : Hubungan yang rapat antara sama sama yang lain dan saling membantu.

3. anak dagang
Maksud : Orang luar yang datang menetap di sesuatu tempat

4. Hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, lebih baik di negeri sendiri
Maksud : Walau bagaimanapun kelebihan di negara orang, tetap negeri sendiri lebih baik lagi.

5. kalau takut dilambung ombak, jangan berumah di tepi pantai
Maksud : Kalau takut berhadapan dengan penderitaan , lebih baik jangan melakukan sesuatu yang susah


6. indah khabar daripada rupa
Maksud : Perkhabaran tentang sesuatu perkara yang dilebih-lebihkan.

7. hati gajah sama dilapah, hati kuman sama dicecah
Maksud : Pengagihan yang sama banyak.

8. bukit sama didaki, lurah sama dituruni
Maksud : Perhubungan yang sangat akrab, senang susah bersama.

9. kacang lupakan kulit
Maksud : Orang yang melupakan asalnya atau orang yang pernah menolongnya setelah mendapat kesenangan.

10. Di mana bumi dipijak, di situ langit dijunjung
Maksud : Menurut adat atau peraturan di tempat yang kita diami atau tinggal.

11. masuk kandang kambing mengembek, masuk kandang kerbau menguak
Maksud : Menyesuaikan diri dengan tempat dan keadaan

12. ibarat telur sesangkak, pecah sebiji, pecah semua
Maksud : kesilapan yang dilakukan oleh seseorang menyebabkan orang lain yang menerima akibatnya..

13. memerah otak
Maksud : Berfikir dengan bersungguh-sungguh.

14. kalau tidak dipecahkan ruyung, manakan dapat sagunya
Maksud : Tak akan tercapai maksudnya kalau tak mahu berusaha dan bersusah payah

15. berakit-rakit ke hulu, berenang-renang ke tepian, bersakit-sakit dahulu, bersenang-senang kemudian
Maksud : Bersusah payah terlebih dahulu untuk mendapatkan kesenangan pada kemudian hari.

16. yang bulat tidak datang menggolek, yang pipih tidak datang melayang
Maksud : Sesuatu benda tidak akan datang tanpa usaha

17. sedikit-sedikit, lama-lama jadi bukit
Maksud : Sabar mengerjakan sesuatu lama-lama berhasil juga.

18. bak cendawan tumbuh selepas hujan
Maksud : Terlalu banyak pada sesuatu masa.

19. bulat air kerana pembetung, bulat manusia kerana muafakat.
Maksud : Kata sepakat yang dicapai dalam mesyuarat.

20. yang kita kejar tak dapat, yang kita kendong pula berciciran
Maksud : Bernasib malang kerana setelah memperoleh sesuatu, tetapi yang sudah di tangan hilang pula.

21. mencari jalan
Maksud : Berikhtiar menyelesaikan sesuatu perkara.

22. biar mati anak, jangan mati adat
Maksud : orang yang kuat perpegang pada adat.

23.sediakan payung sebelum hujan
Maksud : Berjaga-jaga dulu sebelum mendapat sesuatu bencana.

24. berbesar hati
Maksud : Gembira.

25. anak buah
Maksud : a. Anak saudara. b. Pekerja di bawah jagaan kita.

26. tuan rumah
Maksud : tempat berlangsungnya sesuatu acara

27. yang lama dikelek, yang baharu didukung
Maksud : Adat yang lama tetap diamalkan di samping budaya hidup yang baharu.

28. batu penghalang
Maksud : Halangan

29 untung anak lelaki cari-carikan, untung anak perempuan nanti-nantikan
Maksud : orang lelaki yang merisik bakal isterinya.

30. bagai ikan pulang ke lubuk

Maksud : a. Orang yang pulang ke tempat asal. b. Kehidupan yang senang.

Best memory.. ^^

Assalamualaikum

Tadi cikgu kata ada pertandingan nyanyian lagu patriotik. So, zu nak masuk. Tolong pilih antara 2 lagu ni. ^^

31 Ogos

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Merdeka ! Merdeka !
Tetaplah merdeka
Ia pasti menjadi sejarah

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Hari yang mulia
Hari bahagia
Sambut dengan jiwa yang merdeka

Mari kita seluruh warga negara
Ramai-ramai menyambut hari merdeka
Merdeka !
Tiga satu bulan lapan lima puluh tujuh
Hari mulia negaraku merdeka

atau

Lagu: Jalur Gemilang

Merahmu bara semangat waja
Putihmu bersih budi pekerti
Kuning berdaulat payung negara
Biru perpaduan kami semua

Puncak dunia telah kau tawan
Lautan luas telah kau redah
Membawa semangat jiwa merdeka
Semarak jaya kami warganya

Empat belas melintang jalurnya
Semua negeri dalam Malaysia
Satu suara satu semangat
Itu sumpah warga berdaulat

Jalur gemilang... di bawah naunganmu
Jalur gemilang... kami semua bersatu
Perpaduan ketaatan
Amalan murni rakyat Malaysia
Jalur gemilang... megah kami terasa
Jalur gemilang... kibarkanlah wawasan
Merah putih biru kuning
Jalur semangat kami semua

Berkibarlah
Berkibarlah
Berkibarlah


Jalur gemilang

Zu ingat lagi yang zu dan kawan2 salin seni kata lagu jalur gemilang dalam buku. Masa tu zu di bangku sekolah rendah.

Tak tahan masa thn6. Cikgu buat pertandingan nyanyi2 dlm kelas. Partner zu- Diana. Partner Kemku- Niesa  (best memory)

PLKN???

Assalamualaikum

Pagi tadi pegi sekolah. Diorg kecoh pasal PLKN .

Zu taktau dpt keidak sebab belum check.

yg dapat tu kemain gembira lagi mcm diorg sorang je yg dpt pegi. Zu tak kisah pun..

Tak dapat ok. Dapat pun okey jer.. sebab,

andai itu takdirnya, aku pasrah .. hehehe

k kome yg form5 dan tak tau tentang PLKN, boleh semak di sini 

Check tadi dan zu nak lompat2 je sebab dah boleh agak yg zu tak mungkin dpt sebab dari kakak kembo  zu pun tak dapat.

kehkehkeh... kemain gembira kau.

Satu family x pegi PLKN . pecah rekod ni kikiki ^^

p/s- biar la kau nak kata apa dekat aku. janji aku tak kacau kau<<ini untuk kawan zu yg 'puji' zu..


Kuih Lopeh

Assalamualaikum

Lama dah tak kongsi resepi dengan kawan2 semua okey le. jom kita masak!

>>klik gambar untuk sedekah<<

Bahan2 yang diperlukan:
Beras pulut
Daun pisang 
Air
Gula melaka
Gula pasir
pewarna hijau
Kelapa parut 

Ejas sendiri tau bahan-bahan ni.

Cara2
1. Basuh beras pulut macam basuh beras biasa. Ukur macam masak nasi. Taruh pewarna kacau sebati dan masak.
2. Pulut dah masak. Biar suam sikit. Bungkus dengan daun pisang. Caranya macam ni.
3. Siap gulung, ikat betul2 dengan tali. tali rupiah ye. ikat macam apa yek.. tanya la mak kome ^^
4. Siap ikat. Rebus sampai masak. Siap ^^

Cara potong

Ambil tali rupiah dan ikat pada suatu tempat.
Buka daun pisang tu dan potong guna tali rupiah tadi ^^


Biasanya kita makan dengan sira cara nak buatnya macam ni

~ke bawah lagi...



Gula kabung dilarutkan +gula pasir sikit. Siap! Teksturnya pekat. 
Tahap kemanisan, ikut citarasa sendiri ^^

Yeah.. siap untuk dimakan :)

sedap dimakan pada waktu petang

Kalau tak tahu tanya ^^

mama kata colournya semamangnya sesuai warna hijau kalau kaler merah erhh tak sedap hati pulak nak makan

p/s-klik setiap gambar untuk menderma

Lirik Selamat Ulangtahun Cinta oleh Tasha Manshahar & Syed Syahmim

Assalamaulaikum

dah lama tak menap di ruangan blog ini.
Sedap jugak lagu tempatan kita

jom layan lagu loving duet ni sambil kita dendangkan bersama ^^



Ingin saja ku berikan
Segala yang kau impikan
Mimpi yang sering kau katakan
Namun ku punya batasan

Kau teristimewa
Kaulah penyeri dunia
Engkaulah segalanya
Bagiku

Ku tak punya wang berjuta apatah lagi istana
Untuk jadikan hadiah agar kau rasa berharga
Ini saja yang ku mampu sebuah lagu khas untukmu
Ku harap engkau kan suka, selamat ulangtahun cinta

Tak termampu gambar dengan kata
Rasa gentar dalam jiwa
Satu purnama ku tak lena
Fikir lirik paling indah

Kau teristimewa
Kaulah penyeri dunia
Engkaulah segalanya
Bagiku

Ku tak punya wang berjuta apatah lagi istana
Untuk jadikan hadiah agar kau rasa berharga
Ini saja yang ku mampu sebuah lagu khas untukmu
Ku harap engkau kan suka, selamat ulangtahun cinta

Kini tiba masanya kau lebih dewasa
Kini bukan masanya untuk kau berduka lara
Dunia dulu kini tak sama
Banyak dugaan jadi kau harus waspada
Benar kata mereka ku ini bukan anak raja
Ku tak punya wang berjuta harta satu dunia
Hanya sebuah lagu istimewa yang ku cipta
Baby this is special for you
Selamat Ulangtahun Cinta

Kau teristimewa
Kaulah penyeri dunia
Engkaulah segalanya

Ku tak punya wang berjuta apatah lagi istana
Untuk jadikan hadiah agar kau rasa berharga
Ini saja yang ku mampu sebuah lagu khas untukmu
Ku harap engkau kan suka, harap kau sudi terima
Moga kau selalu tertawa, ceria disamping keluarga
bahagia yang engkau rasa, kekal sampai bila-bila
Ini saja yang ku mampu sebuah lagu khas untukmu
Ku harap engkau kan suka, selamat ulangtahun cinta

Nama Korea dan jepun ku

My Korean name is Park Ah Ra.
Take Korean Name Generator today!
Created with Rum and Monkey's Name Generator Generator.


Tapi zu dah cipta sendiri.... namanya Zumyhuna @ Nu Zu Era



My authentic japanese name is 吉国 Yoshikuni (good fortune country) 美弥子 Miyako (beautiful march child).
Take your real japanese name generator! today!

yg jepun zu x cipta. Cuma zu suka yg ada chan kat belakang.. mcm Sin Chan
 ^^
kpop>> Park Ah Ra

Jepun>> Yoshikuni Miyoko

kome pun try le.. zu tau ramai yg gila kpop ka..kan.. bye2..
Assalamualaikum


SPM

Assalamualaikum

Bila sebut je mesti aku seriau. Dah lewat. Tido ^^

ZZZzzzzz



Masalah Ekonomi

Assalamualaikum


berilmu tanpa amal tiada gunanya jadi, zu nak kongsikan cara untuk menjawab soalan esei -Masalah ekonomi

Soalan:
Isterinya-Abang, anak kita memperoleh keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan. Saya berhasrat ingin memenuhi permintaannya untuk membeli telefon bimbit dan sebuah jam 
Encik Rahim-Beli satu  je la. Abang tak cukup duit

Jawapan:

Encik Rahim mengalami masalah kekurangan pendapatan. Beliau terpaksa membuat pilihan sama ada ingin membeli telefon bimbit atau sebuah jam untuk anaknnya. Dia membuat keputusan untuk membeli jam untuk memaksimumkan kepuasan. Oleh itu, dia terpaksa menghadapi kos lepas iaitu telefon bimbit sebagai barang kedua terbaik yang terpaksa dilepaskan.

Wajib ada
huruf gelap- masalah asas ekonomi
huruf condong- alasan

Tak faham tanya^^

Bila dapat jadual trial SPM...

Assalamualaikum

pagi tadi cikgu ada bagi kertas. kertas periksa katanya. Terkejut badak la zu.. tak sangka periksa percubaan tinggal beberapa hari aje.

Seriau pulak. Takpe la. Itu le dah nak exam baru terpikir nak study..

Hurgghh.. nak  nangis ni. banyak benda yang perlu 'disembuhkan' sebelum masuk ke dewan peperiksaa.

Apa-apa pun kita buat

"Sepenuh jiwa raya." -ayat cikgu ekonomi asas ^^

okey.. setakat ni je.
Doakan agar zu dan kemku lulus cemerlang. tada.. kbye2.. Assalamualaikum

Zurnie Irmani 

Akaun..oo..akaun

Assalamualaikum

Alhamdlillah baru sampai rumah beberapa jam yang lalu. Hari ini ada program untuk budak-budak SPM yang ambik akaun..
Letih .. tapi zu masih nak kabo apa yang berlaku tadi

First sampai sana tentulah gementar. Ye la zu ingat kitaorg le yg dtg paling lewat tapi bila tunggu-tunggu rupanya ada lagi yg tak dtg.. nasib baik ^^,

Cikgu-cikgu akaun pun ada sama. cun siot.. mcm teacher zu hihihi

sesi seminar dimulakan dengan slot Rekod Tak Lengkap oleh  cikgu Zuryati
okey la. Tapi sebenarnya zu tak expert dengan bab RTL ni sebab cara penyelesaian yang memperlukan pelarasan. So, zu just go on to the another question..

Slot kedua bertajuk Pembubaran Perkongsian oleh cikgu Hidayah.
Sebenarnya zu pernah jumpa dia masa form3. Dia la pengawas yang jaga kitaorg time exam. Cikgu ni cute tapi dah kahwin dah.
Tajuk ni jadi best sebab dia yang ajar. Bila zu tanya dia jawab je lembut pula tu.

Slot ke3: Titik Pulang Modal
Bab yang agak senang sebab tak perlu buat pelarasan. Soalannya pun straight to the point tapi bila bab melukis graf tu err faham-faham je la. Tak pandai sangat. Cikgu tu ada kata bab ini setiap tahun masuk periksa. So, nak tak nak kena la buat latihan banyak-banyak.

Slot ke4 : Pelupusan Aset Bukan Semasa
oleh cikgu Farah Wahida. Best bila mula-mula tu. Sebab dia ada bagi tips mcm mana nak buat. Tq cikgu! Rasa senang je. Tapi ada jugak yang buat zu susah hati. Semua ni gara-gara nak kira susut nilai terkumpul. Ada 2 cara . 1..kaedah garis lurus.. 2.. kaedah baki berkurangan. ke2-duanya zu hentam je bila jawab soalan.

Then, zu jumpa balik cikgu yg ajar zu geografi masa tingkatan 1. Dia dah jadi pegawai PPD. Cikgu kata dia nak semua pelajar yg hadir peroleh sekurang-kurangnya A- dalam P.Akaun. Boleh ke idak? Akaun ...oo... akaun

Macam-macam ragam teman kita ni..

Kesian.. dia pengsan sebab tak dapat jawab
Kertas edaran
Zu dapat buah epal. Belum sampai rumah dah abis dah...
Pose yang xboleh blah yg kemku..
Kenangan bersama buddies
(yg atas ni ada gambar sepatutnya tapi atas sebab2 tertentu gmbr x boleh nak upload. Maaf ye.)

Doakan supaya zu da rakan2 seperjuangan memperoleh A+ dlm semua subjek. TQ.

:) Hari ni dapat berita gembira ~lalala..senangnya hati ^^

Maaf andai entri ini membosankan.

Emergence Couple

Assalamualaikum

Watak Utama

\
 Hero dan Heroin- Oh Chang Min dan Oh Jin Hee

Watak Tambahan


Chief Gook


  Prof. Shin


Adik heroin, Oh Ji Ae



Ahli Kumpulan hero dan heroin 

  
                  Han Ah Reum


Yong Gyu
            
Diorang ni laki bini ...  Chun-soo dan Ji-hye

Dah kenal2 sekarang zu ceritakan

Kisah bermula apabila hero dan heroin berkahwin... loving couple gitu tapi.. 
perkahwinan mereka hanya seketika apabila masuk tahun pertama perkahwinan, mereka membawa haluan masing-masing and got divorce...

6 tahun kemudian...
mereka berjumpa kembali Jin Hee dan Chang Min dalam satu kumpulan pelatih doktor. 
Chief Gook uruskan pelatih doktor dalam waktu tu... dia dah mula suka dekat Jin Hee sebab Jin Hee macam budak2 sampaikan Chang Min jelous dengan keakraban diorang. 
Chang Min pernah kata dekat Jin Hee

"Dulu kau letak jatuh atas dia sekarang... kau nak jual senyum pulak." Kata Oh Chang Min Kepada Jin Hee.

Si Chang Min cara cakapnya kurang ajar sikit dan Oh Jin Hee ni macam budak2.

Pelbagai peristiwa dilalui bersama dan akhirnya kedua-duanya jatuh cinta kembali

Prof Shin dan Chief Gook ni kawan dari dulu lagi. Semenjak diorang jadi pelatih doktar sama-sama. Babak diorang la yang zu paling suka sebab sweet.

Jin Hee suka Chang Min
Chang Min suka Jin Hee
Han Ah Reum suka Chang Min
Yong Gyu suka An Ah Reum
So complicated....

p/s- kepada kau orang yang tak suka dengar orang jerit-jerit, better tengok drama ini

Kbye-bye.. zu baru tengok 1/3 episod. Jumlah episod adalah 21.. zu terpaksa skip daripada tengok cerita ni sebab SPM nak dekat

Resepi Nasi Impit Daun Pisang


Assalamualaikum 


Selamat Hari Raya semua... masih mood raya bukan. Kepada insan yang telah meneruskan kerja.. selamat bekerja.. kepada kawan2 SPM.. belajar la ye..

Kali ini zu nak kongsikan resepi yang selalu mama buat pada musim perayaan. Terutamanya sewaktu Hari Raya 

Resepi Nasi Impit Daun Pisang


Bahan-bahan:
Nasi( lembik dari nasi biasa)
Daun pisang

Cara-cara:

  1. masak nasi dengan tambahan air agar tekstur nasi tersebut menjadi lembik. Jangan biar nasi menjadi bubur...
  2. Okey. Setelah masak, sejukkan nasi seketika.
  3. Cer rasa periuk nasi tu.. kalau suam-suam kita dah boleh buat langkah seterusnya.
  4. Ambil daun pisang letakkan di atas api seketika. Dah sejuk, lap dengan kain bersih. 
  5. Letak nasi tu ditengah-tengah daun pisang
  6. Gulung pelahan-lahan. Lipat hujung kedua-dua daun pisang. Langkah ini sama macam membungkus kuih lepat.
  7. Letakkan ditepi dan tunggu nasi impit kita tu sejuk. Dah sejuk, potong dan makan   '^^'

**Klik setiap gambar untuk menyumbang 20sen/klik 


rupa nasi tu macam ni

letakkan nasi di atas daun pisang

gulung perlahan-lahan

Yeah.. siap! 

terima kasih tekan :)


Kecur air liur bila tengok mama buat tadi..  bila buka daun pisang tu...aromanya... usah cakap. best. Aroma dia ada macam daun pandan. Tapi yang ni baunya lagi cool

Zu biasanya makan nasi impit dengan rendang ayam kunyit air tangan mama. Tahun ni SPM tahun depan tak tau la dapat rasa nasi impit ni masa raya nanti... 

Doakan supaya zu dapat 9A+ ye.

kbye.. nak layan cerita hindustan, Dil To Pghal Hai

Petua ketika mengandung

Assalamualaikum

Zu nak kongsi beberapa ilmu yang zu dapat daripada sesi pembelajaran di kelas. Semoga anda mendapat pengajaran darinya. Di bawah zu sertakan beberapa petua-petua ketika mengandung,


1. Dekatkan diri dengan Allah

Kakak-kakak yang bakal menjadi ibu mestilah mendekatkan diri dengan tuhan. Sebagai contohnya seperti berzikir, mengaji insyallah anak dalam kandungan akan berasa senang dengan kalimah Tuhannya.


2. Jaga kelakuan anda

Bayi di dalam kandungan akan mengikut perangai ibu sewaktu mengandung. Jika emaknya murung semasa mengandungkannya sudah tentu anak yang lahir akan menurut perangai ibunya kerana dimana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi?


3. Bijak mengawal perasaan

Ibu yang mengandung seharusnya tidak terlalu mengkut perasaan. Biarpun,
hormon di dalam badan tidak stabil... kita perlulah memkirkan perasaan orang disekeliling kita. Terutamanya incik hubby
Jangan murung-murung tau


4. Mambaca surah Al-Maryam 

Ustaz pernah bagi tahu zu tentang benda ni sebanyak 2 kali. Masa form 4 and form 5 . Bakal ibu dan bapa digalakkan membaca surah ini agar proses bersalin berjalan lancar.



Tahniah kepada anda yang bakal menjadi ibu. Zu doakan agar anda semua mendapat anak yang soleh dan solehah

p/s- dengar cerita teman blogger kita ada ada yang pregnent. ^^ Doakan usaha zu untuk trial SPM berjalan lancar

Hujan

Assalamualaikum


nak duit raya! >  1   2   3   4   

Yeah! dia datang bawa rahmat.
Zu suka sangat bila hujan sebab masa bulan ramadhan cuaca agak panas terik.




Cikgu ada kata hari tu..
bila hujan lebat dia datang sekejap
bila hujan renyai-renyai dia duduk lama-lama..

sama dengan tangisan manusia.. betul kan?

Alhamdulillah syukur sangat sebab dapat hujan. Kalau puasa hari ini mesti best.



Okey la. jom teman zu baca cerpen online> Hate... Or Just Love

#emergence couple

Selamat Hari Raya 2014

Assalamualaikum

tak sangka hari ini adalah raya yang ke enam. So, saya nak minta maaf dekat semua blogger andai saya ada menulis sesuatu yang kurang baik di blog ini.

Perhatian kepada peserta segmen syawal 0-0... zu nak mohon maaf sangat-sangat sebab tak boleh nak sediakan hadiah, kepada peserta yang tekan iklan tu.. thank you. Moga murah rezeki kome.

Kepada blogger yang ada bagi kad raya... terima kasih jugak.. comel kad raya akak..

Me.. zu ... akan kurang aktif di blog so, jika saya menang GA or Segmen.. saya minta sangat sponser dan penganjur faham dengan keadaan saya.

Atas sebab-sebab tertentu blog ini akan senyap seketika tanpa dinyahaktifkan.

Terima kasih kepada pembaca yang sudi meneroka blog ini.

Thanks kepada saudara mara dan kaum keluarga yang bagi duit raya. Pagi-pagi lagi kak kembo kpop zu bagi sampul duit raya kpop.. thanks ky&kc. kikikiki..

Jangan makan lemang dan ketupat lebih-lebih. Rendang pun sama. Makan jika lapar. hehehe.. k.. Assalamualaikum semua!

Pemenang EXO ID CARD

Assalamualaikum

kepada pemenang EIC dari Giveaway Simple-Step by Huda, sila komen detail seperti yg berikut di ruang komen entri ini:
Nama: max 5huruf
Bias: ahli EXO yg korang paling minat
url gmbar: gmbr Bias korang (PNG)

Kalau sudi klik sini> 1     2    3 

senarai pemenang ada di >>sini<< sila beri detail sebelum 1/8 jam 6ptg

IT WAS SUNDAY MORNING


Hari ini hari ahad. Aku selalunya berada di atas katil pada waktu ini. Tapi sekarang, aku sedang tergesa-gesa bersiap untuk pergi ke pejabat. Aku lambat bangun. Ini semua sebab dia. Dia selalu buli aku. Bos aku suruh aku kerja pagi ini pun sebab termakan dengan kata-kata dia. Aku mangsa dia untuk siapkan kerja di pejabat.

Aku nampak kereta, basikal dan pengangkutan lain. Tapi.... mana bas? Dia saat aku perlukan kau. Kau tak kunjung tiba. Aku renung jam dipergelangan tangan. Dah 8 setengah pagi. Patut pun. Waktu macam ini bas dah takde dah. Kena tunggu pukul 10 pagi la pulak. Tak boleh jadi ni. Jadi, aku ambil keputusan untuk berjalan kaki sahaja. Hrmm.. kan bagus aku jadi CEO...  aku tak perlu nak datang awal. Duduk ofis dan bagi arahan dekat pekerja. Kan ke bagus...

Angan-angan aku hilang tiba-tiba. Aku lihat taman yang cantik tersergam indah di hadapan ku. Terdapat ramai remaja dan orang dewasa di situ. Ada yang berlari dan ada yang sedang berjalan sambil termengah-mengah. Mungkin penat lepas habis jogging kot.. Aku berjalan perlahan-lahan sambil mengambil udara pagi yang nyaman. Lama dah aku tak hirup udara yang macam ini. Aku mula berjogging . Rasa best pulak jogging pagi-pagi. Tapi,  best tu sekejap je bila aku mula perasan ada mata yang memandang setiap langkah ku. Tak sukanya aku. Ah, lantak dia la nak pandang aku pun. Bukannya dapat apa.

Selepas beberapa minit berjogging, aku mula berasa lelah. Penat kot. Tambah-tambah kawasan taman ni tak rata. Bengkang- bengok. Boleh pening kalau takde stamina. Aku teruskan aktiviti ini setelah mengambil nafas. Kali ini aku kaki ku bertukar corak dari berjogging kepada berlari.  Tapi, aku masih mampu melihat orang di sekeliling ku memandang aku sambil tersengih dan ketawakan aku. Aku pelawak ke? Aku perasan ada seorang budak perempuan dalam lingkungan belasan tahun ketawakan aku.

Akhirnya, aku jatuh. Semua ini salah aku sebab pedulikan that stranger girl. Aku rasa sedih sangat dan aku rasa hati aku pun dalam keadaan yang sama apabila aku dapat rasa ada orang pandang aku. Aku pandang kaki aku yang terasa sakit. Seterusnya, aku renung baju yang aku sarungkan ke badan. Aku pandang sekeliling dan aku tutup muka aku dengan tapak tangan. Malunya aku sebab berjogging dengan baju ini. Aku pakai baju kasual untuk ke pejabat. Slack hitam dan blouse maroon cotton. Aku bangun perlahan-lahan dan betulkan baju yang terkena debu. Aku berjalan perlahan. Aku rasa macam siput oleh kerana aku berjalan terlalu lambat kerana malu dengan orang yang asyik renung aku.

Sekarang, aku hanya fikirkan apa yang perlu aku buat sekarang. Pelbagai persoalan bermain di minda aku. Aku terlupa untuk membuat sesuatu. Aku cuba mencerna ..apa yang aku perlu buat sekarang?  Tiba-tiba aku terlupa yang aku perlu ke ofis sekarang. Aku renung jam di pergelangan tangan sekali lagi. Dah 9.30 pagi! Bos aku sudah semestinya akan membebel dekat aku nanti. Aku melabuhkan punggung ke kerusi yang terdapat di taman itu.  Aku masih duduk di sini sebab aku tak tahu macam mana nak ke ofis.


Sebenarnya aku baru kerja di ofis dalam sebulan. Aku juga orang baru di kawasan ini.  Aku selalu sesat bila aku ke luar. Kawan serumah aku selalu ingatkan aku supaya ingat jalan untuk ke ofis, pejabat pos dan pasar tapi, aku tak pernah ambil pusing cakap dia.  Aku selalu menggunakan perkhidmatan teksi untuk ke mana-mana sahaja. Bila hujung bulan macam ni, baru la aku mula berjimat dengan menggunakan bas sebagai pengangkutan.

Nasi dah jadi bubur. Jangan kenangkan masa lalu. Masa yang berlalu tetap berlalu. Aku sedar aku perlu mengetahui tempat tempaatku mencari sesuap nasi. Kicauan burung menampar di pendengaran ku. Tiba-tiba, aku rasa ada sesuatu yang pelik. Bunyi tapak kaki manusia. Tiba-tiba ada sesorang memanggilku. Aku pandang insan yang menyeru nama ku tadi.

Johan.. bukan Jehan Miskin, dia seorang yang kaya tapi, dia selalu buat aku marah. Aku tak tahu apa sebab dia selalu kacau aku. Aku tengok dia.Dia duduk bersebelahan aku. Aku menekup mukaku dengan telapak tangan. Aku turunkan tangan dari wajah dan aku boleh lihat dia renung aku sambil mengerutkan keningnya.

What are you doing now?” Speaking pula dia ni.

I am I was sitting here. Didn’t you see me?” Haa. Kan dah kena
Dia diam. Aku tanya dia.

 “So, kenapa ada kat sini?”

“Untuk menjadi seorang lelaki yang kuat saya mestila ada stamina untuk memperbaiki tahap kesihatan saya. Kenapa awak tak pergi ofis? Mesti bos membebel nanti.” Kemudian dia sengih dekat aku dan ketawa.

 Lawak ke mimic muka aku? Aku Cuma tongkat dagu pandang dia yang berpeluh lepas abis jogging. Dia pakai baju t-shirt putih dengan seluar trek. Aku pasti dia tengah penat sekarag ni. Dari tadi asyik mengelap peluh dengan tuala kecil dia tu.

So apa yang u nak buat sekarang?”

“Duduk sini dan balik bila bosan.”

“Tak patut ...tak patut.” Patut apa.. aku boleh menikmati nikmat tuhan.

Dia sambung bicaranya,,  “Nursha... Jom ikut i, takde la u buang masa.”

“Mana?”

Breakfast.”

okey..”Aku sebenarnya tak biasa dengan Jo ni. Tapi, bila dia baik dengan kita..kita kena la buat baik kan sebab.. setiap kebaikan harus dibalas kebaikan.

TAMAT

p/s{First short story  from me. Sorry for my mistake in writing. Komen yang jujur amat dihargai ^^ Thanks for reading!}

Selamat Hari Raya Aidilfitri..maaf zahir dan batin

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Sempena hari raya yang mulia ini zu ingin mengucapkan ampun dan maaf andai diri ini ada tersilap kata. Jika zu ada menaip sesuatu yang kurang baik di blog ini maaf la.

Zu mewakili seluruh ahli keluarga ingin memohon maaf kepada korang. Jika kita pernah berjumpa ke apa ke... maaf kan la ye ^^

Bagi rakan blogger yang kenal rapat dgn zu .. zu nak minta maaf kat kome banyak-banyak.

Kepada rakan blogger yang beri zu kat raya. Terima kasih!
mommy ira...

Semoga raya ini menjadi raya yang terbaik buat kita. Wassalam

Segmen Syawal 0-0 by Zurnie Irmani (komen untuk join)

Dengan lafaz bismillah zu rasmikan segmen ini..

Syawal bakal tiba dan zu rasa mcm tak best pulak kalau tak buat segmen..

Syarat



  1. Follow blog ini
  2. Klik iklan >  1     2       3    4       5 
  3. komen url blog anda dan ucapan raya untuk insan tersayang


Hadiah sudah tentunya misteri..
peluang utk anda menang besar jika mematuhi semua syarat di atas.

Tamat: 30/7/14 @malam raya

Kuih Bangkit @ Biskut Bangkit


Assalamualaikum

bertemu kita kembali di entri ini... rindu nak buat kuih raya dan impian ku jadi nyata bila dapat buat kuih raya.. hee.. happy nya... 

kuih tahun lepas usah cerita banyak kot yg zu buat..
ingat nak buat kuih tart nenas tapi, sebab sibuk sangat.. zu hanya mampu siapkan kuih raya yang begitu senang dan wajib dibuat oleh suri rumah yang baru nak belajar membuat kuih. Asyik cakap je bila nak siap kuihnya. Jom buat kuih bersama-sama.

Resepi: Kuih bangkit
Sumber: Kak Liza
mohon share ye kak ^^

Bahan2

Tepung ubi
Tepung gandum
pati santan
kuning telur
gula
daun pandan*disimpul

Cara memasak

1)         dlm periuk.. masak santan dan daun pandan sehingga mendidih.
dlm kuali.... campur ke2, 2 tepung dan goreng tanpa minyak. bagi tepung tu ringan. Kejap je tau

PASTIKAN SANTAN DAN TEPUNG TADI BENAR2 SEJUK SEBELUM MENERUSKAN PROSES SETERUSNYA

2)      dlm mangkuk....  taruh gula dan kuning telur.. kacau sebati.

3)       Letakkan santan tadi berselang-seli dengan tepung yang kita goreng tadi... 
pastikan doh tu senang utk kita bentukkan. pss.. kalau kome biasa buat onde-onde or buah melaka... teksturnya macam tu la.

4)      kemudian, terap dengan penerap yg kome suka. zu buat bulat je sebab doh yg dibuat pun x banyak.

5)      Lepas tu, bakar la.. dlm oven suhu 150 d.c selama 30 minit @ sehingga kuih tu masak.

p/s- Kalau nipis lagi sedap tau.

setakat ini sahaja resepi yg boleh zu kongsi.. selamat berpuasa.. 
 tadaa... perbanyakkan ibadah di bulan ramadhan dan selamat menyambut hari raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin



Ini la hasilnya.. tekan gambar untuk derma

DENGAN SIAPA SAYA WAJIB BERHIJAB DAN HARAM BERSALAM

Assalamaulaikum

sharing is caring..
checkitout.. siapa yang kita haram bersalam dan kita patut tak dedahkan aurat

Raya dah dekat jangan sebab kita nak duit raya kita main redah je salam org.. 
maaf kalo zu melebih pulak.. jangan marah a...

maaf 0-0  ^^



Dulu.. beberapa bulan yang lepas zu ada tanya ustaz.. boleh ke idak dedahkan aurat dekat abg ipar and my ustaz expalain yang kita tak leh nak dedah dekat dia sebab dia takde ikatan dgn kita.. so, bagi kome yg bergelar perempuan dan ada abg ipar.. pakai tudung kalau dia ada... dia tak dapat dosa renung kita dan kita juga tak bagi orang tengok aurat kita..

ingat.. aurat kita maruah diri kita...

Wassalam.. kbye selamat bertarawikh

Tazkirah Ramadhan

Assalamualaikum


Kebiasannya pada pagi jumaat, warga sekolah yang muslim akan ke surau membaca surah Yassin tapi, kali ini ustaz bagi tazkirah.. jom layan tazkirah sekejap...

Ramadhan


Ada 3 Fasa Ramadhan
Fasa pertama-> Kerahmatan
Fasa kedua -> Keampunan
Fasa ketiga -> terlepas dari azab neraka

moral of the story.. perbanyakkanlah ibadat di bulan ini...

4 Kategori orang yang berpuasa

1. orang yang tidak berpuasa
2. hanya menahan lapar dan dahaga
3. mematuhi semua syarat berpuasa dan menjauhi maksiat
4. menambah amalan dan meninggalkan maksiat

pengajarannya... jadilah golongan yang ke4

Lepas tu ustaz cerita tentang malam Lailatu Qadar

Malam Lailatul Qadar- 

malam yang hanya ada pada bulan Ramadhan dan takde pada bulan lain.

Untungnya adalah ... jika kita memohon sesuatu nescaya doa kita akan dimakbulkan... kalau derhaka dengan ibu bapa, doa takkan makbul.


Tanda-tanda malam Lailatul Qadar:

2)Dalaman
tiba-tiba terjaga pada waktu malam
mudah menitiskan air mata
gementar sewaktu melakukan ibadat
2) Luaran
angin pada pagi itu sepoi-sepoi bahasa.. sebab tu org dulu pasang pancut. Kalau api x meliang liuk, insyallah malam tadi adalah malam Lailatul Qadar
Kalau cuaca sejuk, tak sejuk sangat... kalau cuaca panas tak panas sangat.
Takde kabus/jerebu pada pagi tu... cerah je

Hari Raya

Kita bertakbir la. Lepas solat hari raya jangan takbir pulak. Kalau kak- kak yang sibuk memasak. Takbir je masa masak tu.. conferm masakan kita jadi sedap.
Menziarahi saudara mara dan jiran tetangga
Jangan tinggal amalan wajib. Pakai baju yang sesuai. Jangan dedah aurat.

p/s- macam best je nak buat kuih raya... tapi.. my mum tak kasi buat.. huhuhu sedih ^,^

Maaf sesangat.....

Assalamualaikum

Kepada semua yg tak tau yg zu ada buat segmen.. sebenarnya zu exam SPM tahun ini ..jadi, z x sempat nak promote segmen sendiri..

raya kali ini cikgu dah bagi 'duit raya'

addmath
matematik
ekonomi asas

dan banyak lagi...
doakan semoga zu siapkannya sebelum raya...
dah siap boleh enjoy!

insyallah dah abis exam zu akan buat segmen.. kbye

Duit Raya pertama

Assalamualaikum.. entri kedua pada hari ini.. enjoy


Tak sangka pula dah besar dapat lagi duit raya.. Umur memang dah meningkat tapi.. duit raya tetap dapat.. alhamdulillah

First impression masa dapat duit raya ni

Zu terkejut la jugak.. tak sangka dia nak bagi duit raya (bukan bf tau)

Tapi.. terima kasih sangat-sangat sebab ingat nak bagi duit raya dekat saya..

Bagi para blogger yang nak bagi duit raya pada zu or maybe rasa nak tolong zu kumpul duit utk sambung belajar nanti.. boleh la klik iklan zu di bawah ini..

1       2      3        4  

terima kasih sebab sudi tekan dan memberi duit raya online.. love u all

Hotel Dengan Harga Yang Berpatutan Di Bukit Tinggi Pahang

Assalamualaikum dan hai hai hai… Pernah tak korang merancang nak bercuti di Bukit Tinggi di Bentong Pahang?? Percutian ala-ala...

Contact Me/ review

eatmakeread@yahoo.com

Cari Blog Ini