Isnin, 8 Jun 2020

Online learning vs Remote learning


Assalmualaikum dan hai!



Online Learning (OL) 
Any forms of learning via the internet. Often online learning is combined with the traditional classroom face-to-face interactions and referred to as blended learning. 
Remote Learning (RL)
Any forms of learning using the internet and technology (such as printed book, radio, television, and thumb drive) but without the traditional classroom face-to-face interactions. Remote learning can be done synchronously and/or asynchronously. 












Awal-awal isu COVID-19, lecturer awal-awal lagi dah minta kami semua untuk buat account Webex dan Zoom. Jadi kami buatlah. Seronok jugak kan sebab tak pernah lagi buat online kelas ni. Excitednya!!!! Tapi awal-awal je tu.




Sekarang ni lemau je rasa sebab tak senang duduk bila kelas online.

Tak berapa faham sangat
Nak discuss dengan kawan agak susah sebab semua ada komitment masing-masing kat rumah




Walau apa pun akan ku tempuhi sem ni dengan penuh sabar dan komited.
Doakan ye korang!


Insyallah
Dalam pertengahan bulan julai, semester ini akan habis~


Masih banyak kerja meunggu untuk di siapkan sebab kebanyakan final ditukar kepada assessment.
Beban tu bertambah banyak bukan sikit. Huhu.


Okey korang bawah ni aku nak share Apps yang kami guna untuk OL dan RL class
Tulis kat sini sebagai satu kenangan yang paling bersejarah dalam hidup ku. :)







1. LC