Beting Beras Basah, Bagan Datoh, Perak.

Assalamualaikum

Hi.. my name is Nur.. and the girl back me is my twin, Huda


Mulai hari ni, zu nak call my name as nur, boleh kan?
Rasa macam zu tu tak bermaksud  >....<
Hari ni nur nak guide jalan ke Beting Beras Basah.

Ni le rutin yang tak pernah-pernah nur buat selepas dah berhenti kerja



Beting Beras Basah terletak di kawasan pendalaman bagan Datoh Perak.
Nur teringat akan rakan TESCO yang sembang dengan kembar nur, huda. Dia kata,

"Ko ni manusia ceruk mana hah??"   

Hrmm.. memang tak dinafikan nur memang duduk di cerokk Bagan Datoh >,<

Mula-mula jalan terus..  ada kampung sg. Balai, terus jalan.. nampak benda tu.. dekat tepi lori tu, masuk ikut situ..


Jalan masuk


Just follow the flow



Jalan tar tapi tepi-tepi tu ada jalan merah


Subhanallah.. cantiknya jalan kampung 


Selepas tu, jalan punya jalan, jumpa la tempat ni.. Tempat proses buah sawit. Lalu je.. sementara pagar terbuka..



Dah sampai..


 Pemandangan di sekitar Beting Beras Basah:


















Cer kawan-kawan zoom.. apa benda yang hitam kecik tu?  ^^



Hari ni Nur belanja gambar

Selfie sikit :p

Sebenarnya nur ikut abg ngah n kak ngah ke BBB ni sebab mula2 settle kan hal kat sekolah.. pastu ke BBB .. Dah penat ambil gambar, kitaorang balik rumah opah.. Masa tu Pak Long ada balik dengan Mak Long, Abg Udin dan Aina (cucu Pak Long)

Atas meja kat luar ada makanan,
mee goreng, cucur udang.. dan teh o ais

Pak Long ajak kitaorang makan lepas dah habis sesi salam- bersalaman dengan saudara-mara
Pastu Pak Long kata, 

"makan la jemput ni... ada udang... Susah tau nak dapat udang ni.. Udang ni PALING SEDAP DI MALAYSIA

Ayat PALING SEDAP DI MALAYSIA memang tak boleh tahan

kakaakah:)

Seriously lawak.. tak tipu.. kak ngah n Huda pun gelak


 p/s- maaf bazirkan masa korang baca entri ni :)


3 ulasan:

Akif Imtiyaz berkata...

Seronok la dapat jalan2 kan Nur..Ahaaa dah ubah nama plak hehhee ..Sedap jugak panggil Nur ni..Ada jugak maksudnya .. Kak Lya Singgah petang #exchangefeedgroup #kelabbloggerbenashaari

EAT,MAKE,READ berkata...

tq singgah sini ^^
hee.. seronok juga

Eny Abdullah berkata...

cantik gambar sungai tu :)

While You Were Sleeping

Assalamualaikum. Lama tidak menaip di sini. Sebenarnya memang dah lama tak menaip sebarang kerja since kebanyakan assigment buat dalam ...

Contact Me/ review

eatmakeread@yahoo.com

Cari Blog Ini