Sayur Bayam Goreng

Assalamualaikum

Hari ni zu berkenan nak share resepi....

Sayur Bayam Goreng

Bahan2~
Bayam
Cili yang digiling/tumbuk/blender
Sedikit ikan bilis
Fish Ball@ Fish cake (xde pun xpe)
Sesudu air asam jawa
Sedikit minyak
Sedikit garam
Sedikit Air

sebenarnya boleh je buat yang lagi simple. Letak bawang, bayam, air dan garam siap..
Tapi, zu nak cuba juga buat yang ada letak rencah dan sedap sikit


Cara memasak:

1. Panaskan minyak.
2. masukkan cili, ikan bilis. tunggu cili garing.
3. tambah fish cake@ fish ball, pastu masukkan sayur bayam.. yum yum
4. masukkan sedikit air asam jawa. Kacau bagi rata. Masukkan sedikit air bagi sayur bayam kita lembut.
5. Kita pastikan sayur kita tu lembut. Lepas tu, sebelum tutup api, masukkan garam ikut kesesuaian dan  siap!

Senang kan.. apa lagi, yang belum masuk dapur tu, jom try resepi ni.. yang dah makan tu boleh la cuba nanti.


zu belanja gambar sayur bayam goreng yummy...



Bye..bye... Assalamualaikum

4 ulasan:

Akif Imtiyaz berkata...

Bayam grg hehe mcm best jer..kak lya klau bayam biasa masak sayud air jer zura..

Ardilla Noorezan berkata...

Lepas ni saya kena makan sayur bayam banyak and kurang kan kangkung hehe

EAT,MAKE,READ berkata...

sayur air tu mama zu panggil bayam sayur manis :)
seedap tu..

EAT,MAKE,READ berkata...

sayur air tu mama zu panggil bayam sayur manis :)
seedap tu..

While You Were Sleeping

Assalamualaikum. Lama tidak menaip di sini. Sebenarnya memang dah lama tak menaip sebarang kerja since kebanyakan assigment buat dalam ...

Contact Me/ review

eatmakeread@yahoo.com

Cari Blog Ini