Fungus/ Kayap/ Kurap

KAYAP


Saat paling menyedihkan dan perit bagi aku. Aku kena beberapa hari sebelum final exam STPM P3. Bayangkanlah. Yang dah kena memang dapat rasakan apa yang aku pernah rasa.



Kegatalan yang amat perit jika kau garu tanpa henti. Bagai dicubit-cubit gitu. pheww... 




Huhuhu. Nasib baik ALLAH ada. Kalau tak aku akan garu-garu je masa tengah exam dan semestinya pengawas periksa akan pelik tengok aku.




Cara Na Zumyhuna merawat KAYAP


1 1. Bedak baby + Garam
Bila kena kat kayap memang pedih! Tapi ok kejap je. Pastu naik fungusnya.



2.2.  Bedak sejuk+ Garam
Sama je fungsinya dengan yang no.1 tu.



3 3. Bakar isi kelapa tua yang dah kering + minyak afiaat atau minyak Johnson baby
Ok ok je.




4.   Buah senduduk yang sudah masak dilenyek-lenyek dan letak di tempat kayap

Berkesan! Fungus tu kecut juga. Aku tempek tebal-tebal. Pastu dia kering sikit dan kecut. Boleh tahan lah. Tapi kena konsisten. Oleh sebab buah senduduk yang masak dah takde, fungus tu naik balik. Berhuhu la aku kejap.







5.   Guna sabun dan krim mutiara bumi

Ok. Zu beli online daripada Pak Cik Hj Rahman. Produk ini memang tak jual by hand. Jual online sahaja. Nak beli sila-sila la WhatApps Hj. Rahman di nombor – 013 438 9413
1 sabun+ 1 krim bumi berharga RM 36.00 (termasuk postage)





Zu bagitau ni sebab kalau yang dah teruk penyakit kulitnya in sya allah boleh sembuh dengan menggunakan produk ini dengan izin ALLAH SWT. Jadi cepat-cepatlah contact Hj. Rahman


Sekarang masih zu menggunakannya dan akan kureview produk ini dengan izin ALLAH SWT






Sekarang ni Alhamdulillah, sudah semakin pulih. Doakan aku sihat dan sembuh daripada fungus tu dan sentiasa ceria untuk meneruskan hidup selepas STPM 2016.




2 ulasan:

Unni Anje berkata...

first time tgk buah tu

EAT,MAKE,READ berkata...

Dulu saya pun macam tu jugak :)

Pekerja kanteen dapat seketul Magnum White Almond secara percuma!

Assalamualaikum Semenjak kerja kanteen ni. Penat dia xleh nak cakap. Cuti bulan 7 ni hanya  4 hari. Alhamdulillah... Tapi masih ada cuti.....

Contact Me/ review

eatmakeread@yahoo.com

Cari Blog Ini