Popia Sira Pedas Mudah

Assalamualaikum

Hari ni susun gambar dalam folder. 
Terjumpa gambar tahun 2018. 
Dulu ingat nak share resepi tapi tak sempat.



So here we go, 

Resepi Popia Sira Pedas

Bahan-Bahan;
Kulit popia
Cili yang dikisar
Garam
Gula





Langkah-langkah penyediaan:

Gulung kulit popia seperti ini.






Kemudian gunting sebesar ibu jari atau saiz yang dikehendaki



Jadi camni
Biar dia kering dalam sejam dua





Goreng sehingga keperangan
Angkat dan sejukkan






Dalam kuali, tumis cili kisar.
Cili dah pecah minyak dan masak,
Perasakan dengan garam dan gula.






Kemudian tambahkan popia yang kita dah goreng tadi.
Gaul sebati.






Yeay dah siap!






Begini lah hasilnya. ^^



Sejukkan popia ni,
Kemudian simpan di dalam bekas kedap udara




Selesai dah. 
Mudah je kan.
Selamat mencuba~




Selamat berpuasa korang.
Kalau nak lihat video masakan, 
boleh jenguk ke instagram @theawesomeefood


6 ulasan:

Sarah Rookee berkata...

boleh try buat ni, simple je, tq share resipi :)

Silah Hassy berkata...

buat makan2 sambil bual2 dan menonton tv tau2 habis hehe

Fahmi berkata...

nampak menarik

EAT,MAKE,READ berkata...

@sarah ya awak. Ur welcome

@silah kan... Sedar tak sedat habis sebalang

@fahmi thanks😆

Ardilla Noorezan berkata...

Kunyah kunyah yang sedap ni especially kalau tengok tv hehe

EAT,MAKE,READ berkata...

@Ardilla betul tu sis yumyum sampai boleh habis sebalang. Haha 😂