Channel Telegram yang bermanfaat!


Assalamualaikum


Channel tu bukan jenama beg ke apa.. tapi channel yg zu maksudkan ialah channel Telegram. Bagi korang yang ada telegram boleh la join channel ni. Channel ni ala-ala group WhatApps  tapi kita jadi penonton sahaja. Takleh nak balas ke apa. Macam tengok tv.



Hasil carian imej untuk telegram



Antara Channel Telegram  yang bermanfaat dan berhikmah

1.@Tarbiah Sentap
Channel ni time zu masuk ada dlm berapa ratus members kott.. sekarang dah 50k… bayang kan… betapa hebatnya geng TS ni. Zu sebelum ni memang suka diorg. Lepas  buat telegram lagi la bahagia sekejap sebab… takde la nak buka fb tengok post diorg yg sentap2. Yang dipost kebanyakannya tentang islam.

telegram.me/tarbiahsentap


2.Kak Hassanah
Kak Hassanah ni zu kenal dalam tahun lepas. Hujung tahun. In school holiday. This channel is good. She is Hensih Muslimah writer. She share a lot of ibrah and tips. This channel was awesome because of its writer…  ^^ So, bagi zu yang tak pernah baca HM, zu rasa post2 akak ni best.

Henshin Muslimah…..FROM JAHILIAH TO JANNAH..

Nak beli buku ke apa join la channel akak ni..beliau ada tulis buku, zine… memang best!

telegram.me/kakHassanah


3. Zhrhs
Akak Zahirah. Umur 20 (2016). Zu join channel ni sama juga macam zu join channel Kak Hasssanah. Penulis buku Selfi Hati terbitan Tarbiah Sentap. Camne dia boleh terbit buku bawah TS. Sedangkan TS tak buka tawaran untuk terbitkan buku orang…hehehe…curious to know? Jom join channel telegram ni

telegram.me/TakeNotebyZhrhs


4. Aiman Banna
Channel ok. Tapi tak aktif sangat. Ada buat buku. Tajuknya Hensih. Dia ni bos inspirasee… umur 20thn. Dah kahwin. Nak tahu bila dia kahwin or nak jemput dia ke tempat korang, boleh la join channel ni

telegram.me/aimaanbanna


5. Bahagia Hidup BerTuhan
Channel dikendalikan oleh pakar hypnosis. Kak Insyirah Azhar. Kebanyakan post adalah tentang kawalan minda bawah sedar dan Teknik BAD. Islamik juga. I like -,-
Nama baru sahaja ditukar, sebelum ni HH..Happiness Hipnotis
Apa yang kita fikir itulah yang kita dapat….

telegram.me/bahagiahidupbertuhan


6. Indahnya Islam
Banyak post tentang islam.. sejarah, hadis dan banyak lagi
telegram.me/indahnyaislam

Sebenarnya ada banyak lagi:
Muharikah, Ad-Dien Abdul Kadir,Siyasah & Muamalat ...dll


















1 ulasan:

Norain Omar berkata...

Salam,

My name is Norain from ZALORA Malaysia. I would like to offer you to do a collaboration with us. Feel free to drop me an email at norain@my.zalora.com

Thanks :)

While You Were Sleeping

Assalamualaikum. Lama tidak menaip di sini. Sebenarnya memang dah lama tak menaip sebarang kerja since kebanyakan assigment buat dalam ...

Contact Me/ review

eatmakeread@yahoo.com

Cari Blog Ini