Sabtu, 30 September 2017

While You Were Sleeping

Assalamualaikum.




Lama tidak menaip di sini. Sebenarnya memang dah lama tak menaip sebarang kerja since kebanyakan assigment buat dalam bentuk video.




Drama korea terbaruuu. Lakonan Lee Jong Suk dan Suzy Miss A






Sebenarnya bukan aku nak cerita tentang wyws ni. Nak kisahkan tentang dejavu. Berkaitan juga dengan drama korea ni.





Tiap kali aku hadapi sesuatu perkara then ada rasa... macam pernah alami je. Aku tanya la kawan form 6... Apa maksudnya? Diorang kata, DEJAVU le tu.




Kat sini pun sama. Ada seorang rakan assigment ni. Eh macam pernah jumpa je. Tapi kat mana? Tu lah banyak DEJAVU yang pernah aku lalui. Mungkin dipaparkan dalam mimpi.





Sumber dari Wikipedia menyatakan DEJAVU adalah:

Déjà vu from French, literally "already seen", is the phenomenon of having the feeling that the situation currently being experienced has already been experienced in the past. Déjà vu is a feeling of familiarity, and déjà vécu is a feeling of recollection. Scientific approaches reject the explanation of déjà vu as "precognition" or "prophecy", but rather explain it as an anomaly of memory, which creates a distinct impression that an experience is "being recalled".



Ok la. Korang pernah hadapi juga kan?

Sabtu, 23 September 2017

Syukur Ya Allah

Assalamualaikum

Hasil carian imej untuk alhamdulillah


Banyak juga kejadian yang mengembirakan berlaku tahun ini.


Antaranya:

1. Beberapa bulan lepas, zu dapat email dari Lazada. menang giveaway.

Tak sangka jugakan.

Ni vedio yang zu buat. Di dalam vedio ni, ada barang2 yang zu order dari Lazada dengan menggunakan voucher


https://www.instagram.com/p/BYjbqbUh9eNRuDtThTos3EZcOJWUogprlSvLbc0/?taken-by=nurfarahzura


Hasil carian imej untuk LAZADA RAMADHAN RAA





2. Brownies free.

Semenjak dua menjak kerja kantin ni... grrr

Zu sangat sangat penat. Jadi kan. Bila ada orang buat giveaway yang simple. Zu join la. Alhamdulillah, rezeki Allah... Zu dapat brownies free de'best from akak Fatin Fadhilah. Syaratnya mudah je. Like, Share, Komen terakhir.




Punya tak zabar dia nak tengok makanan free.





For your information gaiss, aku jarang beli bende,makan yang memahal.
Dapat brownies free ni. Aku syukur sangat-sangat. Rasa dia so yummy!!!!

Sedap sangat!

Brownies ni aku dapat sehari sebelum Raya Aidiladha.
Mujur la masa tu dah resign. Eh, taklah selepas tu ada kerja sehari untuk katering. Eheh.





3. Sambung belajar.

Tak expect sebenarnya. Tapi Alhamdulillah.


Catatan Yang Ditampilkan

Ayase - Ghost City Tokyo Lyric

 Hi dan assalamualaikum Hi hari ni aku nak share satu my favourite song by Ayase. Selalu Ayase ni buat lagu je tapi hari tu ternampak dia co...

Popular Posts