Rabu, 29 November 2017

A Love So Beautiful

Assalamaualaikum n salam final exam semua!!


Dikala ini banyak assignment dan program yang kena join.

Ok la Tapi kita chill dengan drama China.

BTW sem ni zu ada ambil bahasa mandarin level 1. boleh la paham sikit



Hasil carian imej untuk drama a love so beautiful
Ni muka hero n heroin



Diorg duduk satu flat. Pergi sekolah sama2 (naik basikal) walaupun laki tu macam tak suka dengan perempuan comel ni.

Jia Cheng - laki
-ensem
-genius
-dingin dengan xiaoxi


Xiao Xi - puan
-comel,manja
-suka buat orang gembira


Wu bo song
-dia panggil xiao xi taker(boss) ><
-dia akan dapatkan apa sahaja yang xiaoxi nak
-athelet renang
-muka gengster hati baik
-suka xiaoxi


Jing Jing
-bff xiaoxi
-tomboy rambut panjang
-suka kat dr yang keje kat sekolah


Luyong
-ada sakit hati
-penakut
-nerd





Xiaoxi akan buat apa sahaja cara untuk jiacheng suka kat dia.





End up dia give up. Baru la jia cheng rasa sesuatu.
Sebenarnya Jia cheng memang suka kat xioxi. Tapi taknak nampak sangat, dia buat tak tahu je. Lagipun, bila dah abis belajar baru la hubungan diorg maju la sikit.



Latar belakang cerita ni - sekolah, flat, tempat kerja diorang.

Aku pun masih tengok lagi. Cerita on-going lagi. Tapi masalahnya ada sesuatu yang kurang logik di era globalisasi ni.




Nak tau apa yang pelik? Tengok la sendiri. Boleh klik gambar kalau nak tonton online.
Hehe.

Jumaat, 24 November 2017

Pesta Konvo UUM yang ke-30

Assalamualaikum


Alhamdulillah. Rabu lepas peskon (pesta konvokesyen) dah tamat
selamay duit aku...


Sebenarnya zu pi peskon dalam 3 kali je.


1. Pi ngan Siau Siang naik OBIKE

Sebabnya DPP (Dewan Penginapan Pelajar) kami antara yang terdekat dengan tapak pesta konvo. Jadi mudah la sikit nak datang situ. Jalan kaki pun boleh. Tapi mengah lah sikit.




Basikal Digital - OBIKE
Sekarang ni OBIKE ada kat merata-rata universiti.
U korang ada x mende alah ni?




Nak guna OBIKE kena scan kat QR CODE kat belakang atau depan OBIKE.

Log in guna :
1. Facebook - 100 point (one free ride)
2. No. telefon bimbit - 100 point (one free ride)



Bila scan QR CODE, kunci digital akan automatik terbuka.



Tips penting untuk ride OBIKE

1. Naik obike dulu sebelum scan QR CODE
2. Dah try cuba test keadaan OBIKE -
tayar, tempat duduk, pedal,rantai semua ok,
3. Baru scan QR CODE.



Sebab apa kena test dulu? Sebab peluang free ride hanya sekali. Kesian korang kalau dapat OBIKE tayar kempis. Kan jenuh nak ride.

Naik OBIKE untuk elak mengah jalan kaki. Ni cari 2x mengah sebab tayar basikal kempis.


                                                                  -_-             -_-          -_-




Zu pi la ngan siau, lepas beli ayam goreng, ice blended oreo, Kami pun ke tapak konsert. Ada penyanyi Andi Bernandee yang viral nyanyi lagu indon Tak Tun Tuang. Lepas Andi nyanyi lagu lain, aku pun balik la.


Kesian pula Siau tak tun tuang lagi sebab dia balik ko.k terus pi peskon ngan kawan dia. Lepas isyak baru teman aku pergi pulak.



Balik naik OBIKE




2. Pergi sorang-sorang lepas habis group discussion bisnes accounting (BKAL) kat libary.


Aku ingat nak beli la sikit makanan untuk roomate sebab birthday dia.

Aku beli kek dengan keropok lekor (RM2).


Cis cake, Kek Batik, Kek Choc Span
3pcs = RM5



Pastu, pastu. Aku naik bilik aku. Rupa2nya ramai geng rumet aku datang.

Aku pun macam krik krik je. Penat naik tangga tingkat 5.
Pastu aku abiskan kek ngan kopok leko sensorang sebab rumet aku keluar dengan kawan-kawan dia.







Yummy cake!










3. Pergi lepas meeting AJK Dinner GMAP kat PBS

Aku pergi sorang juga.... tapi! kali ni ai jumpa rakan sekelas untuk subjek BKAL. Dia dari Kachi. Kami dapat la jumpa sekejap makan-makan.





Beli buah timbang RM4 dan Kebab Ayam RM4







Rupa Kebab Ayam...








Chuross. Najiha belanja >,<
Alhamdulillah
Chuross cicah sos coklat! hmmmm dap!

Free... Sedap!










Aku tak pasti apa yang kami pandang.
Tapi kami sedang berpesta!





Tahniah kepada semua graduan di luar sana.
I hope u get good job!
Teringin nak sarung jubah konvo UUM

Semoga farah berjaya graduate on time,
In sya Allah






bye-bye, Zai jian!







Khamis, 23 November 2017

Sweetie Shopku

Assalamualaikum semua!!!


Hari ni zu nak kongsi sikit perfume ni. Ai jual perfume untuk memenuhi kehendak assigment Keusahawanan.


5 pcs left. Jom la roger2 kalau nak beli


Bau lembut



Bau sedikit keras, sesuai untuk orang tegas!


Perfume comel! untuk orang comel...
Bau beri.


Bau syahdu! Nak tau? Try la beli.
Pasti menangis syahdu~




Argghhh bau memikat jejaka korea!




------------------------------------







Sebenarnya all stok ada 50 pcs perfume.
Kami order dari KL.

1 kumpulan 5 orang, sorang pegang 10pcs perfume.

Zu - DPP YAB
Hanna - DPP TNB
Loy - DPP PROTON
Tam - DPP PROTON
Ning - DPP SME BANK


Setakat ni masing-masing tengah berusaha buat sales. Alhamdulillah. Kebanyakannya sudah terjual.

Doakan kami ya.


Lepas ni nak kena buat rancangan perniagaan dengan andaian bahawa KOPERASI UUM ada bagi pinjam modal sebanyak RM10,000.





Okey, ada kelas menanti, zai jian!
Sebelum tu,



Jom tengok-tengok fb page and our website!






Jom like fb page kami,

Sweetie Shop  


Terima kasih semua, xie xie.

Sabtu, 4 November 2017

Online Revolution Blogger Contest by LAZADA



Assalamualaikum



Lazada Online Revolution Blogger Contest 2017







The contest runs from 1 November until 14 December 2017. Let's join!





Bismillah.


To take part in this contest, each of us needs to answer to all the questions specified below and write in our post:





 a. Do you remember the first product that you ever purchased online? What was it and how was your experience?

Actually, i cannot remember. Because a lot of thing i buys through online. The first things i bought from LAZADA is a smart phone. I buy phone at LAZADA uolls. I was so happy. It come with good condition! I really loves it.





 b. Which types of products would you prefer buying online?

Many things. Such as books, beg, and skin care.


            



 c. What to you love about online shopping?

Interesting! Unpredictable.



 d. Which products did you buy or are you planning to buy on Lazada during the Online Revolution sales?


Let me thinks first... Aha!
Roller face. It is because my face look dull.  T^T
Hope so it can helps.




https://www.lazada.com.my/facial-beauty-massage-tool-jade-roller-face-thin-massager-19162768.html?spm=a2o4k.search.0.0.16034a73e713UM&ff=1




As u know, LAZADA will do Online Revolution (https://www.lazada.com.my/online-revolution) that will take place from 11 November to 14 December 2017.        


So, check it out! Don't dare to miss it.



Bye bye.
Zai Jian!
Assalamualaikum~
   

Catatan Yang Ditampilkan

Ayase - Ghost City Tokyo Lyric

 Hi dan assalamualaikum Hi hari ni aku nak share satu my favourite song by Ayase. Selalu Ayase ni buat lagu je tapi hari tu ternampak dia co...

Popular Posts