Rabu, 31 Mac 2021

Manhua Manhwa Webtoon Recommendation

 Assalamualaikum dan hi

 Hari ni aku nak share beberapa bacaan Manhwa, Manhua dan Webtoon.

3 benda ni berbeza tau. Tapi nampak sama.


Banyak lagi sebenarnya tapi akan ku update dari masa ke semasa.

Kalau berminat nak baca boleh klik gambarnya.



Manhua Manhwa


Bringing back the nation's husband home








I was XXX by my idol







Secret love



Nan Hao & Shang Feng









Webtoon


Cursed Princess Club








Gentle Hipster









 To love your enemy







She's my type











Touch Touch You









Positively Yours









Devil Number 4










A river of hope









Malaysian webtoon





    My deepest secret






Nice to meet you 






Bound to you




Manhua Recommendation
Manhwa Recommendation  
Webtoon Recommendation



Sabtu, 27 Mac 2021

Review Anime Jujutsu Kaisen

   

MAPPA Studio


Assalamualaikum dan hi

 

Hari ni aku nak meng-review satu anime yang baru je tamat tayangannya semalam.

Aku suka anime bergenre sebegini.

Aksi, komedi, fantasi.

 



Itadori Yuiji

 

Cerita ini mengisahkan tentang Itadori Yuiji yang mepunyai kekuatan luar biasa. Itadori boleh berlari lebih laju daripada kenderaan.


Dia dijaga oleh atuknya sahaja.

Sebelum atuknya meninggal dunia, atuknya meminta dia untuk menggunaakan kekuatannya untuk membantu menyelamatkan orang.

 

Sewaktu disekolah Itadori memasuki kelab pembasmi roh jahat.

Di dalam kelab itu hanya ada 3 orang ahli sahaja.

Dua lelaki dan seorang perempuan.

 

 

-----



Megumi Fushiguro



Pada suatu malam, Megumi Fushiguro, menelefon Itadori bertanyakan tentang sebuah bekas misteri. Fushiguro meminta Itadori untuk memberi dia kotak tersebut kerana suatu bencana akan berlaku jika kotak tersebut dibuka.

 






Itadori masa tu kat hospital atuknya baru je meninggal dunia. T^T

Secara terpaksa dia meninggalkan atuknya dan bergegas ke sekolah untuk berjumpa dengan rakan kelab dia sebab diorang berdua yang pegang kotak tu.

Dua orang kawan Itadori duduk dalam gelap yang hanya ditemani lilin di atas meja membuka kotak tu dan ada satu bungkusan putih.

Jadi diorang buka sampai habis dan akhirnya keluarlah isi dalam dia.

Jari Ryomen Sukuna.





 

Lepas tu aku ringkaskan yang Itadori makan jari tu dan dia jadi Sukuna vassel.




















Kemudian dia pindah sekolah ke Tokyo, Jujutsu Scorer Tokyo.


   





 





Intake sama dengan Itadori – Megumi Fushiguro dan Kugisaki Nobara.

Cikgu yang mengajar mereka adalah Gojou Satoru, Mei dan …..

 

Tugas Jujutsu Scorer ni nak membasmi roh jahat macam hantu (ni aku pun tak berapa faham sangat sebab kurang jelas dari segi storyline dia. Kalau korang faham sebab dah baca manga dia boleh komen kat bawah tau!)

 

Pastu bermula lah episode diorang membanteras hantu yang menganggu manusia

Dan diorang ada perlawanan dengan Jujutsu Scorer Kyoto untuk menguji kekuatan masing-masing sambil diperhatikan oleh cikgu cikgi diorang.





 






 

My Point Of View


OST dia agak padu

Storyline agak caca marba aku taktahu lah sama ada anime ni sama dengan manga ke tak. Tapi memang takde kesinambungan di antara setiap episode. Tup tup jadi macam tu. Macam tanpa sebab pun ada.

Kekuatan cerita ni adalah Character development dia yang membuatkan penonton jatuh cinta! Lagi lagi watak Gojou Satoru dan Ryomen Sukuna. Hahaha. Ryomen Sukuna tu muncul tak sampai pun 30 minit tau dalam 24 episode tu tapiii pengaruh dia besar sampai menang anugerah watak antogonis terbaik Crunchy roll.  

 

 











Penuh FYP aku dengan Jujutsu Kaisen je.






 Banyak merchandise yang orang buat:

-Baju

-Sweater

-Embroidery art

-Kasut

-Phone case

-Keychain

-Figurine

-Fanart

-Biskut jari Sukuna

-Mask

-Mug

 



Okey gais jumpa lagi di lain entri :)








Catatan Yang Ditampilkan

Ayase - Ghost City Tokyo Lyric

 Hi dan assalamualaikum Hi hari ni aku nak share satu my favourite song by Ayase. Selalu Ayase ni buat lagu je tapi hari tu ternampak dia co...

Popular Posts