#Pelanggan Tetap 5

Assalamualaikum


Zu nak ceritakan tentang seorang lelaki ni. Umur macam sebaya tapi zu tak tanya umur dia berapa.

Dia selalu datang kedai time orang tak datang kedai. ??
Means- bila lepas solat jumaat dan solat isyak. Time orang tak berapa nak ada.

Dia biasanya beli Iqra.

Hasil carian imej untuk darul kitab sdn bhd


Mula-mula datang...

‘Ada jual Iqra tak?’

‘Ada.. situ’ Zu tunjuk rak yang menempatkan Iqra.
Dia belek-belek iqra tu. Iqra ada banyak jenis. Dia nak beli 2 iqra yang berwana pink. Actually harganya RM12 sebuah tapi, bila dia minta murah zu bagi je la. Banyak songeh kang tak balik pulak dianya.

Bila dia nak beli iqra tu zu tertanya-tanya jugak.

‘Dia ni baru nak belajar Iqra ke.’ Zu pun gatal mulut tanya la dia. Dia kata...

‘Saya ajar orang..saya budak TAHFIZ’
Zu-   :0  :0 :0  (erkhmmm dalam hati.. baguih2)




                        Lepas tu dia datang lagi nak beli kopiah putih yang atasnya berwarna merah.  Cari-cari saiz, semua besar. Dia cari la dekat kiosk yang budak iskandar kerja tu. Masa tu zu pergi dekat kiosk mak cik. Dia pandang tak puas hati je dekat zu. Mungkin sebab zu macam tak nak jawab bila dia tanya...
‘kat sini mana lagi yang jual kopiah macam ni?’ dengan terpaksa zu jawab je la.



                         Datang lagi.. kali ni dia beli apa zu tak nak masuk campur sebab semasa dia datang tu kak Rabiahtul yang layan. Aku nak rest kat kedai kak GY. Sebab zu tak larat masa tu sebab zu demam. Zu Nampak dia. Dia tak Nampak zu. Bagus. ~_~


                         
                          Pastu dia datang time sepupuku ada. Kak Nani. Dia nak beli Iqra Pink tu malangnya takde. Kehabisan stok. Jadi dia pun tanya la soalan yang dia rasa zu boleh jawab.

‘Rotan jual kat mana?’ gulp... rasa tersekat air liur kat kerongkong ni.

‘Erkh.. rotan?’ Nk rotan aku ke hape

'Ha'ah.. rotan.. cuti macam ni kedai banyak tutup kat sini mana ya jual rotan.’Dia datang semasa cuti hari raya cina. Dan lebih tepat lagi, selepas waktu isyak.

Then zu kata le ‘jap..’ Zu pergi kat Kak Nani dan tanya dia,

‘Kat sini mana jual rotan?’

‘Rotan?’  Berkerut muka kak nani pandang aku. Then, dia pun ke luar kedai dan 
pergi dekat dengan kitaorang.

Kak Nani semedang tanya kat dia ...

‘Nak buat apa dengan rotan.’

‘Nak ajar budak..’

‘Budak TAHFIZ?’

‘Haah.. nak ajar diorang menhafaz..’

‘TAHFIZ mana?’

'Darul ...’ Darul apa tah.. zu tak ingat yang penting depannya ada Darul.

Dia tengok kak nani dan aku yang dah kehabisan idea untuk jawab soalan dia, dia pun pergi dengan hampanya.

Sebenarnya zu rasa yang dia ni malas nak jawab soalan kak Nani..
Itu lah kali terakhir zu Nampak dia... lepas tu dia dah tak muncul-muncul lagi       ~~~


# Pelanggan Tetap 5 ialah budak TAHFIZ DARUL ....


Salam sayang, Na Zumyhuna

2 ulasan:

anajingga berkata...

rajin zura cite pasal pelanggan ye hihi

EAT,MAKE,READ berkata...

saja je kak ana,,~ :)

While You Were Sleeping

Assalamualaikum. Lama tidak menaip di sini. Sebenarnya memang dah lama tak menaip sebarang kerja since kebanyakan assigment buat dalam ...

Contact Me/ review

eatmakeread@yahoo.com

Cari Blog Ini