Cara-cara menggunakan 8Share

Assalamualaikum

Dah lama zu teringin nak ajar kau orang semua cara nak guna benda ni. Bila tengok blogger sembang pasal 8Share, tergerak la jugak hati zu tahu tentang 8Share ni.  Zu untung sangat sebab ada rakan blogger dan rakan fb yang baik sangat. Alhamdulillah, dia ajar zu sampai zu terer guna incik 8Share (zu biasa-biasa je) Jadi,  zu pun nak ajak korang masuk 8Share ni. Selain berbloging, kita dapat menjana pendapatan. Maklum ler hidup ni kena berdikari. Jadi, jom kita buat duit sambil main blog.


Mula-mula kita kena ada akaun 8Share
Klik gambar 8Share dibawah untuk register/ mendaftar sebagai ahli (ohh macam ni rupanya simbol 8Share hehehe)
(klik untuk register)
Nanti benda ni akan keluar



Klik register(yang hijau- create an account)
isi apa yang patut ye.
username kome tibai je. Email jangan. Habis akaun korang nanti




haa.. lepas tu, buka email yang korang bagi masa isi maklumat tadi. Kome dapat seringgit tau ^^ ting ting $-$
Tebus duit gitu



Lokasi penting di dalam akaun 8Share

Dashboard- terletak di bahagian tepi kiri di atas sekali
Tujuannya- untuk melihat berapa duit yang masuk dalam akaun anda



Butang log out- Terletak di bahagian tepi kiri di bawah sekali
Tujuan- untuk mengelakkan orang lain mengambil wang anda




Cara Earning dan jana Income

Cara share link iklan pula
Sekarang buka akaun korang




klik view this special....





Seterusnya, scroll ke bawah sampai step 3
klik- Get your unique share link




Kemudian linknya pun keluar
tekan simbol ala-ala 8Share ditepi link iklan korang tu




pastekan url iklan anda di notepad untuk memudahkan proses menyebarkan iklan.



Kalau tak faham bagitau ya.

Selamat mencuba ^^

p/s- Tolong klik semua gambar di atas
       komen sekiranya guna tuto zu.

1 ulasan:

khaty aiman berkata...

Hyi zu,salam kenal dari khaty,khaty pon baru nak belajar benda alah nie,jumpa maklumat nie kira sangat bertuah la khaty..tapi masalah sekarang,khaty lupa username ngan pasword sekali,macam rugi ja kalau org boleh ambik duit tue..huhuhu

Contact Me/ review

eatmakeread@yahoo.com