Contest Doodle Comel By Amila.

Assalamualaikum



Saya join Contest ini, bagi kau orang yang happening jom la join sekali :) 

Al Kisah tentang doddle yang ZI buat ni....
Pada suatu petang, hari sabtu, ZI tengah layan internet. Layan fb then, ZI sembang-sembang dengan rakan blogger yang baik hati. Akak ni baik sangat. Dia ajar ZI guna 8Share dan ChurpChurp. Senang hati ni bila ada orang tolong.


Back to the story,
ZI tanya dekat akak tu.. macam mana nak buat doddle. Dia kata kena muat turun Paint Tool SAI. Dah abis download, ZI tanya dia mcm mana nak buat, muka, mata dan lain-lain. Mujur akak ni baik, tak sentap dengan perangai ZI yang macam budak kecik. Akak tu sanggup layan ZI buat doddle. Alhamdulillah.. may god bless u kak.. Good news, ZI dapat buat 1 doddle walaupun tak comel sangat. Comot.


(Si comot ni ada cerita tau. Meh tekan)



Mula-mula akak tu kata buat guna tangan. Bila dapat satu alternatif ni, ZI terus buat. Sayangnya semasa habis scan, gambar tu tak boleh masuk dalam software tu. Sebab tak set format PNG. Lepas tu, buat la sekali lagi dengan set format yang diinginkan. dan terhasil la doddle ini. 

Ini hasil yang ZI buat keesokan harinya setelah 
kakak yang super duper best tu tengok Running Man.. 
Al maklum la, kami ni sehati sejiwa bab kpop ni ..weee

(setiap gambar ada cerita. Jom tekan)

Maaf la Cik Amila,  ZI dah tersasul pula.
Sebenarnya, ZI mula berdoddle semenjak tahun 2014. Nak kata cantik tu tak le sangat. Biasa-biasa je. 
Semua blogger yang pandai buat doddle yang comel menjadi inspirasi ZI  untuk terus mendoddle. Yang tak comel tu jangan terasa pulak. Maaf***


(gambar yang mencipta setiap rasa)


p/s- ZI tak mahu sebut nama kakak yang baik hati tu ^^ I just want to said, I owe u a lot ....
            Kak Amila, cerita ini akan bersambung dengan sebuah blog...
            Thanks kepada rakan blogger yang sudi tekan gambar yang atas tu satu per satu..                                                             beribu-ribu terima kasih untuk kome  

1 ulasan:

Efa Aziz berkata...

Wah. Bagus2. Efa tak reti pun nak buat tu lagi T_T

Hotel Dengan Harga Yang Berpatutan Di Bukit Tinggi Pahang

Assalamualaikum dan hai hai hai… Pernah tak korang merancang nak bercuti di Bukit Tinggi di Bentong Pahang?? Percutian ala-ala...

Contact Me/ review

eatmakeread@yahoo.com

Cari Blog Ini